ممکن است پمپ های آتشنشانی، بخشی بسیار حیاتی و حساس از تجهیزات آتشنشانی نصب شده در یک مجموعه باشند. این پمپ ها در انواع و اندازه های مختلفی تولید میشوند. در مواردی که فشار آب عمومی برای فعال کردن اسپرینکلرها کافی نباشد یا انشعاب آب عمومی در دسترس نباشد، استفاده از پمپ های آتشنشانی ضروری است. در برخی موارد، یک پمپ آتشنشانی تقویت کننده نصب میشود تا فشار آب عمومی را تقویت کرده و اسپرینکلرها را فعال کند. در موارد دیگر، پمپ های آتشنشانی به یک مخزن آب اختصاصی (مانند مخزن ذخیره، خلیج، رودخانه و غیره) متصل میشوند تا فشار آب مورد نیاز برای مصارف آتشنشانی را تامین کنند.
بیشتر پمپ های آتشنشانی مجهز به موتورهای دیزلی یا الکتریکی هستند، اگرچه پمپ هایی که قبل از سال 1974 تولید شده اند، ممکن است با موتورهای بنزینی یا ماشین های بخار تجهیز شده باشند، اما این نوع پمپ ها به صورت بسیار کم دیده میشوند.
پمپ های آتشنشانی تقویت کننده فشار، عموماً از نوع الکتریکی هستند، در حالیکه پمپ های دیزل برای مخازن آب اختصاصی بیشتر استفاده میشوند. ظرفیت پمپ ها میتواند از 25 gpm تا 5000 gpm یا بیشتر و فشار آنها میتواند از 50 psi تا 125 psi یا بیشتر تغییر کند.
پمپ های آتشنشانی در مدل ها و انواع مختلفی تولید میشوند. برخی از انواع اصلی آنها شامل پمپ آتشنشانی عمودی خطی یا Vertical In Line Fire Pump، پمپ آتشنشانی عمودی توربینی یا Vertical Turbine Fire Pump، پمپ آتشنشانی سانتریفیوژ افقی یا End Suction Pump و پمپ آتشنشانی دو مکشه یا Split Case Pump است.
بعضی از پمپ های آتشنشانی از نوع توربینی با محور عمودی هستند، در حالیکه بقیه از نوع گریز از مرکز هستند. استاندارد NFPA20 با نام "پمپ های ایستگاهی برای محافظت در برابر آتش" (ویرایش 1999)، آخرین الزامات و اطلاعات مورد نیاز درباره پمپ های آتشنشانی را فراهم میکند.
ضمائم A و B که جزو استاندارد NFPA20 نیستند، ارزشمندترین اطلاعات درباره طراحی، نصب، آزمایش و نگهداری و عیب یابی پمپ های آتشنشانی را ارائه میدهند.
پمپ آتشنشانی اطفاء حریق، یکی از اجزای حیاتی سیستم اطفاء حریق است. این پمپ، آب را با فشار بالا در دسترس سیستم اطفاء حریق قرار داده و باعث افزایش جریان آب در سیستم میشود. مشخصات پمپ آتشنشانی، آن را به یکی از اجزای اساسی سیستم اطفاء حریق ساختمان تبدیل میکند.
پمپ های آتشنشانی و پمپ های آب آتشنشانی، همان پمپ هایی هستند که برای اطفاء حریق استفاده میشوند. در بازار، انواع مختلفی از پمپ های آتشنشانی وجود دارد، اما مشخصات عمومی آنها شامل پمپ های معمولی و پمپ های عمودی است که با یک موتور دیزلی تجهیز شده اند و برق مورد نیاز آنها توسط خود موتور تأمین میشود.
در این مطلب درباره انواع پمپهای آتشنشانی و ویژگیهای آنها صحبت شد. با این حال، برای نصب و نگهداری و تعمیرات پمپهای آتشنشانی، بهتر است با کارشناسان و متخصصان در این زمینه مشورت کنید. استانداردهای متعددی در این زمینه وجود دارند که مقررات لازم نسبت به نصب، تعمیر و نگهداری پمپهای آتشنشانی را تعیین میکنند.
استانداردهای انجمن ملی ایمنی آتش و قوانین بینالمللی ساختمانها مداوم بروزرسانی میشوند و این قوانین نیز در خصوص پمپهای آتش نشانی بهروزرسانی خواهند شد. نصب پمپهای آتشنشانی در ساختمانها، تنها کار مهمی نیست و برای نگهداری و مراقبت از آنها نیز باید توجه کافی شود.
بررسیهای پمپهای آتشنشانی میتوانند بهطور هفتگی توسط پرسنل آموزشدیده در ساختمان یا سالیانه توسط کارکنان خدمات آتشنشانی انجام شوند. برای اطلاعات بیشتر و دریافت لیست قیمت پمپهای آتشنشانی و مشاوره در خصوص نصب و نگهداری آنها، با کارشناسان ما در شرکت آتش مهار پایدار تماس بگیرید.
به دلیل وجود عوامل فنی بسیار زیاد دخیل در انتخاب یک پمپ آتش نشانی مناسب، توصیه میکنیم جهت دریافت راهنمای انتخاب و خرید و قیمت پمپ آتشنشانی مورد نظر خودتان حتما با کارشناسان فروش آتش مهار پایدار تماس بگیرید و از خدمات مشاوره تخصصی خرید استفاده کنید تا بهترین انتخاب ممکن برای نیازهای موردنظر خودتان را در اختیار داشته باشید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
شرکت مهندسی آتش مهار پایدار
دارای مجوز رسمی از سازمان آتش نشانی تهران
نارمک، ضلع جنوب غربی میدان هفت حوض، کوچه جواد عظیمی نیا، جنب پاساژ کیمیا، پلاک 36، طبقه اول
02177938740
09125346616 | 09104775541
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.